Hoitoon valmistautuminen

Hieronta 

Hieronta on ihmiskunnan vanhimpia hoitomuotoja, eikä syyttä. Kosketusaisti kehittyy ihmiselle ensimmäisenä ja se säilyy pisimpään elämän loppumetreillä. Kosketus itsessään vähentää kipuaistimuksia ja rauhoittaa.

Hieronta laukaisee kehon jännitystiloja, helpottaa kipua ja lihaskireyksiä sekä vilkastuttaa verenkiertoa ja kudosten aineenvaihduntaa. Hieronnalla on tutkittuja positiivisia vaikutuksia mm. stressiin ja ahdistukseen. Hieronta rentouttaa siis kehoa ja mieltä. Hieronnan avulla voidaan myös ennaltaehkäistä vaivoja. 

Voit tulla hierontaan siis hoitamaan kipuja ja kireyksiä, mutta myös rentoutumaan ja rauhoittumaan, ilman sen suurempaa syytä. Hierontaan ei tarvitse erityisemmin valmistautua. Kannattaa pukea päälle mukavat vaatteet ja huolehtia syömisestä ja veden juonnista päivän aikana. Raskasta urheilua kannattaa välttää hieronnan jälkeen.  

Teen hieronnan aikana klassisen hieronnan lisäksi myös mobilisoivaa hierontaa sekä venytystekniikoita tarpeen mukaan. Ohjaan myös mielelläni omatoimista kehonhuoltoa pienimuotoisesti hoidon yhteydessä.

Uutena palveluna voit valita myös imukuppihieronnan, joko erikseen tai hieronnan yhteyteen lisäpalveluista. Imukuppihieronta on vanha kiinalainen hoitomuoto, jonka teho perustuu alipaineeseen. Imukuppihieronta mm. vahvistaa imuneste-, ja verenkiertoa sekä aineenvaihduntaa. Sillä voidaan hoitaa keskittäen myös kipupisteitä sekä kosmeettista selluliittia säännöllisesti tehtynä. On sanottu, että 15 minuutin imukuppihieronta voi vastata jopa tunnin hierontaa. Yleensä miellyttävänä koettu hoitomuoto vapauttaa tehokkaasti kudoksien verenkiertoa ja kireyksiä, joten hoito saattaa aiheuttaa vaarattomia verenpurkaumia, jotka häviävät muutaman päivän kuluttua. Ensimmäistä kertaa imukuppihierontaa kokeilevan on syytä varata lyhyehkö aika hoidon tehokkuuden vuoksi. 

Joskus hierontaa ei voida toteuttaa tai sitä täytyy mukauttaa. Toivoisin, että kertoisit minulle terveydentilaasi liittyvistä asioista ajanvarauksen yhteydessä tai viimeistään haastatteluvaiheessa. Sairaudet eivät aina ole hoitoa estäviä tekijöitä, jos hoito ja lääkitys ovat kunnossa.

Jos sinulla on jokin seuraavista, hierontaa ei voida tehdä:

  • Antibioottikuuri (sen loputtua tulee varmistua, että se on myös tehonnut)
  • Bakteerien, virusten tai sienten aiheuttamat infektiot
  • Hemofilia (verenvuotosairaus)
  • Kuume
  • Krapula tai olet päihteiden alaisena
  • Hoitamaton syöpä ja tutkimattomat kasvaimet
  • Tarttuvat iho- ja muut taudit
  • Ihotunnon menetys tai merkittävä alenema (esim. ääreishermostonhalvaus)
  • Keskushermostoperäinen halvaus

Hieronta raskausaikana

Hierontaa voidaan toteuttaa normaalisti etenevässä raskaudessa turvallisesti raskaus huomioiden. On yleistä, että raskauden eri vaiheissa voi esiintyä mm. selkäkipuja ja turvotusta, jolloin hieronnasta voi olla helpotusta. Voin toteuttaa hieronnan kylkimakuulla tai istuen. 

Epävarma?

Voit rohkeasti kysyä minulta mieltäsi askarruttavista asioista. Mikäli oma terveydentilasi mietityttää, pyydän, että keskustelet asiasta hoitavan lääkärisi kanssa ja pyydät tarvittaessa kirjallisen luvan hieronnalle.

Kosmetologipalvelut

Kasvohoitoni tähtäävät ihon sekä mielen hoitamiseen. Toteutan erittäin rentouttavia hoitokokemuksia runsaalla hieronnalla. En käytä kasvohoidoissani laitteita, vaan hoidot ovat 100% käsintehtyjä tehokkailla ammattihoitotuotteilla. 

Hoitoihin ei tarvitse erityisemmin valmistautua. Jos mahdollista, toivoisin sinun saapuvan ilman silmämeikkiä ripsien kestovärjäykseen sekä kasvohoitoon, tällöin säästämme aikaa täydellisen lopputuloksen aikaansaamiseksi. 
Käyn kanssasi läpi terveydentilasi ennen hoitoa. Tulehdukset kuten huuliherpes, sekä flunssa ovat este kasvohoidolle. Käyttämäni tuotteet sisältävät hajusteita.